Zomer  in de Pluktuin!

 

Voor mij het eerste seizoen dat de tuin geopend is.

Het is gezellig druk,  de tuin is prachtig alles staat in bloei het is Genieten. 

Ik geniet als ik in de tuin loop van alle soorten bloemen en kleuren.

 

Weetje.....      

bloemen maken gelukkig 

We worden blij van bloemen  ze brengen vrolijkheid en frisheid in ons huis. 

Bloemen zorgen voor een goede energie in huis en dat zorgt voor een warm en vertrouwd  gevoel.

 

Wat is er dan leuker om zelf je boeket te plukken je eigen creativiteit te gebruiken. Het zorgt voor ontspanning om bloemen te plukken, het is rustgevend. Voor kinderen is dit ook een leuke plek ik zie dat ze het erg leuk vinden om zelf bloemen te plukken. Heerlijk buiten in de natuur. Daarna een lekker sapje of  ijsje in de boomgaard. Een  leuk uitje!

 

Mijn favoriet in de tuin is de zonnebloem  het doet mij aan vroeger denken bij mijn ouders in de tuin meters hoog. De symboliek van de zonnebloem is zon en liefde.  En ook de zomer! Ook is de zonnebloem een slimme bloem. De bloem weet precies waar de zon is naar die kant draait de bloem zijn gezicht.

 

Nu de tuin open is kan ik ook  helpen en ik vind het erg leuk om te doen! Ik word er echt blij van het geeft mij een heel fijn gevoel.

Ik help soms in  de boomgaard met drankjes  ik maak een praatje  met de bezoekers. Ik maak weer deel uit van de samenleving , en dit doe ik op mijn eigen manier( ivm mijn hersenletsel moet ik mijn grenzen goed in de gaten houden) En dat is soms lastig omdat ik zo geniet. Ik kom dan moe maar heel voldaan thuis. Maar met een heel  blij gevoel en daar gaat het om!

 

Pluk de dag (en de bloemen :) 

Groetjes Inge 

 

Ik loop regelmatig met mijn camera rond en vraag altijd  toestemming aan de bezoekers  om de foto's die ik maak hier te plaatsen.