Dagbesteding Pluktuin

Op dinsdagen en donderdagen van 9.00 tot 15.00 uur en vrijdagmorgen van 09.00 tot 12.00 bieden we dagbesteding voor mensen die zelfstandig wonen met een zorgvraag.

Samen zorgen we ervoor dat het terrein en de omgeving van de boerderij schoon blijft. Verder werken we aan het onderhoud van de tuin en de gebouwen.

Ook onze dieren worden geknuffeld en verzorgd tijdens de dagbesteding. Ook is er plek voor beschermd werk, beschut werk en werkervaringsplaatsen.

Wat doen we precies op zo'n dag?

 

In onze activiteiten geven wij maatwerk afgestemd op de vraag en mogelijkheden van de cliënt. De activiteiten spelen zich af in een sfeer van plattelandsrecreatie.

Activiteiten bestaan o.a. uit: gezellig koffie drinken aan de grote keukentafel; gezamenlijk soep eten voor het middagmaal.

Verzorgen van de dieren op de boerderij (de kippen, de konijnen, de vogels en het paardje).

Het zaaien, onderhouden en oogsten in onze Pluktuin; gewoon genieten van de natuur, het buitenleven, een praatje maken met bezoekers die komen voor de pluktuin en/of theetuin. Door deze activiteiten aan te bieden op onze zorgtuin krijgen de deelnemers een stukje betrokkenheid en verantwoordelijkheid.

Voor wie is deze dagbesteding?

 

Onze deelnemers wonen zelfstandig en hebben een zorgvraag. Zij hebben een indicatie voor dagbesteding, beschermd werk, beschut werk of een werkervaringsplek. Zij komen via de WMO of de participatiewet bij ons binnen. Wij kiezen voor deze specifieke doelgroep omdat deze mensen vaak tussen wal en schip vallen. Zij zijn zelfstandig maar kunnen niet in de maatschappij meedraaien. Voelen zich vaak eenzaam en hebben een laag zelfbeeld. Na verschillende werkplekken/ zorgboerderijen geprobeerd te hebben ervaren zij geen aansluiting met mededeelnemers.

Onze Zorgtuin bied plek voor mensen die zelfstandig zijn en een verantwoording kunnen dragen onder begeleiding.

De deelnemers worden meegenomen in onze plannen, denken en doen mee, voelen zich verantwoordelijk en hebben inspraak. Dit maakt deze plek zo bijzonder. Ieder mens is uniek en heeft zijn kwaliteiten. Dat is ons uitgangspunt.

 

 

 


  LENTEKRIEBELS

 

Het zonnetje schijnt en  langzaam zie je de bolletjes boven de grond uitkomen. Ik krijg een lente gevoel!!

 Alle planten beginnen in de lente te groeien na de winterslaap. Vooral bolgewassen ontwikkelen zich snel tijdens de lente. Vanuit de bol kan de plant zeer snel gaan groeien en bloeien.

 

 

Op dinsdagmorgen ben ik aanwezig en we  zijn gezellig creatief bezig geweest (crea bea) of freubelen ) zo noem ik het.

Een hart van wilgentakken uit de pluktuin en sneeuwklokjes. Ik vind ze zo mooi!!

 

Weetje...

Het sneeuwklokje is een bolgewas uit de narcisfamilie. Het is een algemeen voorkomende stinsenplant, die ook veel wordt aangeplant en dan verwildert.

 

Het hart wat ik heb gemaakt heeft een mooie plek in de huiskamer het was erg leuk om zo bezig te zijn en het resultaat mag er zijn.

 

Pluk de dag

groetjes Inge