Dagbesteding Pluktuin

Op dinsdagen en donderdagen van 9.00 tot 15.00 uur en vrijdagmorgen van 09.00 tot 12.00 bieden we dagbesteding voor mensen die zelfstandig wonen met een zorgvraag.

Samen zorgen we ervoor dat het terrein en de omgeving van de boerderij schoon blijft. Verder werken we aan het onderhoud van de tuin en de gebouwen.

Ook onze dieren worden geknuffeld en verzorgd tijdens de dagbesteding. Ook is er plek voor beschermd werk, beschut werk en werkervaringsplaatsen.

Wat doen we precies op zo'n dag?

 

In onze activiteiten geven wij maatwerk afgestemd op de vraag en mogelijkheden van de cliënt. De activiteiten spelen zich af in een sfeer van plattelandsrecreatie.

Activiteiten bestaan o.a. uit: gezellig koffie drinken aan de grote keukentafel; gezamenlijk soep eten voor het middagmaal.

Verzorgen van de dieren op de boerderij (de kippen, de konijnen, de vogels en het paardje).

Het zaaien, onderhouden en oogsten in onze Pluktuin; gewoon genieten van de natuur, het buitenleven, een praatje maken met bezoekers die komen voor de pluktuin en/of theetuin. Door deze activiteiten aan te bieden op onze zorgtuin krijgen de deelnemers een stukje betrokkenheid en verantwoordelijkheid.

Voor wie is deze dagbesteding?

 

Onze deelnemers wonen zelfstandig en hebben een zorgvraag. Zij hebben een indicatie voor dagbesteding, beschermd werk, beschut werk of een werkervaringsplek. Zij komen via de WMO of de participatiewet bij ons binnen. Wij kiezen voor deze specifieke doelgroep omdat deze mensen vaak tussen wal en schip vallen. Zij zijn zelfstandig maar kunnen niet in de maatschappij meedraaien. Voelen zich vaak eenzaam en hebben een laag zelfbeeld. Na verschillende werkplekken/ zorgboerderijen geprobeerd te hebben ervaren zij geen aansluiting met mededeelnemers.

Onze Zorgtuin bied plek voor mensen die zelfstandig zijn en een verantwoording kunnen dragen onder begeleiding.

De deelnemers worden meegenomen in onze plannen, denken en doen mee, voelen zich verantwoordelijk en hebben inspraak. Dit maakt deze plek zo bijzonder. Ieder mens is uniek en heeft zijn kwaliteiten. Dat is ons uitgangspunt.

 

 

 


Contact

Pluktuin Voor Jou

Rijksweg 67

3781 LT Voorthuizen 

T: 06 37 40 44 14

E: info@pluktuinvoorjou.nl

Openingstijden

PLUKTUIN OPEN VANAF 11 JULI 2018 T/M OKTOBER 2018

Pluktuin: woensdag t/m zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur


Dagbesteding: 

Dinsdag en donderdag van 09.00 tot 15.00 uur en vrijdagmorgen van 09.00 tot 12.00 uur.

Facebook

Like ons op Facebook

Pluktuin Voor jou heeft ook een Facebook-pagina. Hier plaatsen we regelmatig foto’s en informatie over bijvoorbeeld de seizoensbloemen die in bloei staan.